Thursday, May 7, 2009

Werken op Aruba


Voor mensen die werk zoeken op Aruba.

Op Aruba is het vrij gemakkelijk om een baan te vinden in de horeca sector. Vooral in restaurants en cafes kan je vrij snel aan de slag. Officieel is hier een werkvergunning voor nodig. In de praktijk echter, komt het erop neer dat veel Nederlanders werken zonder vergunning. Wanneer men van plan is om langer dan een half jaar op het eiland te blijven wordt de vergunningsaanvraag procedure in gang gezet.

Voor de Hotel sector en overige sectoren is het aan te raden om voor vertrek al in het bezit te zijn van een vergunning. Veel bedrijven nemen alleen mensen in dienst die al in het bezit zijn van een werkvergunning. Het is daarom ook verstandig om voor deze sectoren al te solliciteren op een baan terwijl je nog in Nederland bent.

Wanneer je bent aangenomen start de werkgever de vergunningsaanvraag procedure. Hiervoor zijn een aantal officiele documenten nodig waaronder een verklaring van goed gedrag, een uittreksel van het geboorte register, een kopie van ALLE pagina's van je paspoort en tenslotte kopie├źn van behaalde diploma's en certificaten.

De gemiddelde wachttijd voor een vergunning duurt tussen de 2 en 8 maanden. Heb hiervoor dus even geduld :-)

Voor meer informatie voor wonen op aruba klik hier of hier

Voor meer informatie over het nachtleven, restaurants & bars op aruba, kijk eens op venuexperience.